Sirena 48 Coupe Hibrit, Cannes Yachting Festival’de tanıtıldı.
Orta boy cruiser pazarına gerçek bir seri hibrit model olarak giriş yapan düşük yakıt tüketimli Sirena 48 Coupe Hibrit, konforlu yaşam alanlarıyla dikkat çekti.
Yacht France dergisi tarafından düzenlenen World Yachts Trophies ödülleri kapsamında “En İyi Hibrit Yat” ödülünü kazanan Sirena 48 Coupe Hibrit, güçlü elektrikli tahrik sistemi, entegre güneş panelleri ve çekici görünümü ile ilgi odağı oldu.
Sirena modellerinin belirtilerinden biri olan dik pruvası ve etrafını saran pencereleri sayesinde öne çıkan Sirena 48’in hibrit versiyonunda, alçak bir profil ve sportif kavislere sahip yeni Coupé üst yapı bulunuyor.
Karbon ayak izi azalması
Karbon ayak izinin azaldığı sessiz seyirleriyle dikkatleri üzerine çeken Sirena 48 Coupe Hibrit’in E-Motion tarafından üretilen çift 213kW motoru, modelin zorlu koşullarla başa çıkmasını sağlarken dar alanlarda hassas manevra yeteneğini de artırıyor. Enerji, standart olarak donatılan çift 39.1kWh lityum-iyon akü grubu ile büyük bir batarya şarj ünitesinde depolanıyor ve iki ek grupla 156.4kWh’ye kadar genişletilebiliyor. En son teknoloji enerji yönetimi ve çift 180kW menzil artırıcı özelliği sayesinde jeneratör, neredeyse her kullanım profilinin, hibrit güç aktarma organının verimliliğinden ve CO2 tasarrufundan yararlanabilmesini sağlıyor.
Uzun geçişlerde büyük fark
Sirena 48 Coupe Hibrit, maksimum 14 knot hıza ulaşıyor. 6,5 knot’lık seyir hızı ise 35kW’den daha az elektrik kullanıyor. Bu süratte standart akü grubu tam elektrik modunda yata 12 deniz mili, genişletilmiş aküler ise 24 deniz mili menzil sağlıyor. Hibrit özelliği yeni modele özellikle uzun geçişlerde büyük fark katıyor. Batarya ve verimli jeneratörleri bir arada kullanan Sirena 48 Hibrit’in menzili azami hızda 240 deniz mili. Seyir süratinde ise menzili 350 deniz miline ulaşıyor.
Sirena 48 Coupe Hibrit’te üst yapının kavisli Coupé çatısı iki amaca hizmet ediyor. Koyu camı, yatın batarya bankasını şarj edebilen, gömme entegre güneş panelleri ile birleştiriyor. İskeleden bakıldığında iki yüzey arasındaki fark anlaşılmıyor ancak aslında çatıda 4.2kW güneş panelleri bulunuyor. Şarj koşulları hava şartlarına ve yatın bulunduğu yere bağlı olarak değişkenlik gösterse de paneller güneşli bir günde bataryalara 10-12 kWh aktarabiliyor. Bu da elektrik gücüyle daha uzun mesafe seyir yapılmasına ya da demirde daha uzun süre kalınmasını sağlayarak sessiz kullanım süresini uzatabiliyor.
Geniş iç yaşam ve cömert dış dinlenme alanları
Sirena 48 Coupe Hibrit, yakıt tasarrufu sağlayan çevreye saygılı bir yat olmasının yanı sıra denizde lüks deneyim sunmaktan da vazgeçmiyor. Geniş iç yaşam ve cömert dış dinlenme alanlarıyla kendinden bekleneni fazlasıyla veren Sirena 48 Hibrit’in vasatın tamamına yayılan master kamarası king-size çift kişilik yatağı, geniş kanepesi, makyaj ya da çalışma masalarıyla sahibine huzurlu bir dinlenme alanı sunuyor. Kamaranın kendine ait banyosunda duş kabininin yanı sıra banyo malzemeleri için bolca saklama alanı yer alıyor. Başaltında, yine king-size yatağa sahip VIP kamara bulunuyor. Sancakta konumlandırılan üçüncü kamara da tekne sahibinin isteğine göre twin ya da çift kişilik yatakla donatılabiliyor. Bu iki ilave kamara iyi donatılmış bir banyoyu paylaşıyor.
Yatın sosyalleşme merkezi ise güverte katını kaplayan geniş salon. Salonun ön kısmında navigasyon masası ve kaptan koltuğu, iskele tarafında da altı kişinin rahatlıkla yemek yiyebildiği L şeklindeki mutfak ve yemek masası yer alıyor. Deniz manzarasının ve açık havanın tadını çıkarmak isteyenlerin emrine amade havuzluktaki masa ise kahve keyfinden keyifli bir yemeğe geçişi sağlamak üzere isteğe göre yükseltilip alçaltılabiliyor ya da kanepeler dolgu minderleriyle uzatılarak güneşlenme minderi, uzanma koltuğuna dönüşüyor.
Geniş yüzme platformu
Geniş yüzme platformuna, her iki tarafta yer alan basamaklarla ulaşmak hem çok kolay hem de güvenli. Tüm versiyonlarda bulunan hidrolik platform su sporları için ya da bot lifti olarak kullanılabiliyor.
Sirena 48 Coupe Hibrit’in tasarımında, kaptan ya da mürettebattan destek almak isteyen tekne sahipleri de unutulmadı. Tekne sahibinin isteği üzerine kıç aynası alanın bir kısmı, içinde tek kişilik yatak ve banyonun bulunduğu bir mürettebat kamarası olarak düzenlenebiliyor. Eğer tekne sahibi mürettebat kamarası istemezse bu bölümü Seabob, kiteboard hatta dalış ekipmanı gibi her türlü deniz oyuncağının saklanabileceği bir depolama alanı olarak kullanmak mümkün.
Seçenekler bu kadarla sınırlı değil. İsteğe göre bu alan denize kolaylıkla erişim sağlayan ve üzerinde güneşlenme minderine dönüşebilen oturma grubunun yer aldığı keyifli bir bölüm olarak tasarlanabiliyor. Bir seçenek de ikinci basamak bölümünün kaldırılarak havuzluktaki oturma alanının genişletilmesi. Bu opsiyonda asimetrik alan, dört koltuk boylamasına yerleştirilerek kıç taraftaki manzarayı izleyebilecek ya da ortadaki masa etrafında odaklanabilecek şekilde düzenlenebiliyor.