“TYF Eğitim” dijital platformu, uluslararası normlarla uyumlu, standart ve geniş içerikli eğitim müfredatı ile ülkenin her köşesinde aynı kalitede yelken eğitimi verilmesine olanak sağlamak ve donanımlı yelken öğreticisi yetiştirilmesini desteklemek amacı ile gerçekleştirildi. Ayrıca lisans sicilden yarış kaydına kadar tüm operasyonların gerçekleştirildiği “TYF Yelken Bilgi Sistemi” ile de entegre olarak çalışacak sistem amatör yelken kulüpleri ve yelken eğitim merkezlerine aynı zamanda bir yönetim yazılımı hizmeti de sağlayacak. Ek olarak Federasyon tarafından başlatılacak reklam kampanyası ile katılımcı sayısını arttırmaları da mümkün olacak.
Projenin hedefini; Türkiye genelinde yelken sporunun sevdirilmesi ve teşvik edilmesi, Türkiye genelinde yelken sporunun yetkin insanların aracılığı ile öğretilmesi ve aksi uygulamaların kontrol edilmesi, eğitim sertifikasyonunun Türkiye genelinde markalaştırılması ve meslek olarak eğitmenliğin özendirilmesi, yelken sporuna yeni başlayanlar için sağlıklı bir alt yapı oluşturulması ve doğru başlangıç yapmalarının sağlanması, sporcuların okul dışı faaliyetleri hakkında okullarına sunmak üzere talep ettikleri belgelere sistem üzerinden kolaylıkla ulaşılabilir olması ve sertifikasyonun adımları sayesinde resmiyet kazandırılması oluşturuyor.
“Yelken Bilgi Sistemi” ile entegre olarak çalışacak sistemde tüm katılımcılar yelken hayatlarına başladıkları birinci günden itibaren sicil sistemine girecekler. Tüm eğitim değerlendirmeleri ve eğitim sonu kazanımları sistem üzerinden değerlendirilecek ve kulüplerin, herhangi bir onay ve benzeri yazılı işlemlere gerek duyulmaksızın Federasyon ile bütünleşmiş bir şekilde çalışarak kendilerinin yönettiği son derece pratik bir sistem üzerinden tüm işlemleri gerçekleştirebilecekler.
Hızlı ve dijital eğitim imkânı
Bütün eğitmenlerin eğitimlerini verirken kullanacakları her türlü müfredat, içerik, görsel ve yazılı materyale kendi şifreleri ile giriş yaparak ulaşabilecekleri bir sistem olarak tasarlanan “TYF Eğitim” dijital platformunda eğitmenler ayrıca bir hazırlık yapmadan eğitimlerini verebilecek.
Yelkenli tekne (Dingi), rüzgâr sörfü, uçurtma sörfü ve yelkenli yatçılık olarak 4 ayrı eğitim kategorisindeki süreçleri kapsayan sistem bu kategorilerdeki eğitimleri tamamlayan katılımcıları bir sonraki adımlarını da planlamalarına imkân sağlayacak. Son derece yalın bir navigasyon ve eğitim içeriği yapısı sayesinde özellikle yeni başlayanlar kendilerine en uygun eğitimi kolaylıkla anlayarak seçebilecekler ve sonrasında ise lokasyon veya eğitim baz alınarak kolaylıkla arama yaparak kendilerine en yakın akredite merkeze yine internet sitesi üzerinden ulaşabilecekler. Son olarak modern bir kayıt süreci yaşayarak kolaylıkla ilgilendikleri eğitime kayıt olabilecekler.
Amatör kulüp ve yelken okullarının hizmetine sunarak Türkiye Yelken Federasyonu tarafından onlara eğitim operasyonlarını yönetecekleri bir yazılım desteği verilmesi amacıyla kurulan TYF Eğitim platformu; basılı evrakların azaltılması, e-posta trafiğinin azaltılması, kayıt sürecinin dijitalleşmesi ve eğitim materyallerinin kulüp ve yelken okullarının hizmetine sunulması hedefiyle yola çıktı.
Eğitimde standardizasyon sağlanacak
Verilen eğitimin standardizasyonunda, nerede alırsanız alın aynı kalite standartlarında eğitim alınmasında büyük farklılıklar olduğu gözlemlendiği için ihtiyaç duyulan TYE Eğitim projesi ile yelkenciliğin gelişmesinde en önemli unsur olan kaliteli başlangıç eğitiminin tüm ülkede yeni başlayanlara sunulması hedefleniyor. Ayrıca kurum / hizmet alan ilişkilerinde de sorunlar yaşandığı gözlemleniyor. Uçtan uca bir hizmet olarak planlanan bu yeni proje ile tüm bu sorunlara çözüm getirilmesi hedefleniyor.